четвъртък, 18 април, 2024 година.

Кметът на кирковското село Кран Мустафа Юсеин премести работното си място от сградата на кметството на пътя. Причината е лошото състояние на шосето, което води до селото.

Управленецът изнесе кметската канцелария на открито като по този нестандартен начин изразява протеста си срещу проблема, който е с поне дванадесетгодишна давност.

Призовава съселяните си и гостите на селото да си правят селфи на „прекрасното шосе“ и да публикуват в социалните мрежи. С това се надява да предизвика най-после реакцията на държавата. Живеем в една шегаджийска държава, не казват, че е лъжа, а че се шегуват. Затова започнах подготовката и самия протест от 1 април, Деня на шегата, разказа в ефира на Радио Кърджали кметът.

Лоши пътища – обезлюдено село е едно от посланията на Юсеин. По думите му в Кран все още има млади хора. „Сравнявайки с много други села из района, нашето село все още има много млади хора. Аз, преди да ги изгубим и тях, се опитвам какво ли не да ги задържа“, поясни той.

Дългогодишни са обещанията и от община Кирково, че пътният участък ще бъде включен в списъка за ремонти, но до момента остават само на думи.

Кметският протест ще продължи поне една седмица, но Мустафа Юсеин има готовност да го продължи, ако се наложи.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл на страницата на БНР.