четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Завърши първият етап от ремонта на операционния блок в МБАЛ – Шумен. В реновираните две операционни зали вече се извършват ортопедични операции. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

Те са със съвременна вентилация и филтри, с нови операционни маси и апаратура, имат нов дизайн и антибактериално покритие.

В момента се правят последни проби на новия ядрено-магнитен резонанс. До дни ще започнат да правят пробни изследвания.

Обявена е обществена поръчка за закупуване на нов модерен скенер, който също е важен за съвременната диагностика на заболяванията.

Одобрен е проектът за изграждане на хеликоптерната площадка в двора на болницата. Очаква се да бъде издадено разрешение за строеж от община Шумен.

Все още няма издаден акт за въвеждане в експлоатация на външния асансьор. Остават и последни документални процедури за въвеждането му в експлоатация.

Предстои обявяване на обществена поръчка за ремонт на четвъртия етаж на Хириргическия блок, където ще бъде преместено Детското отделение на МБАЛ. Сградата, в която в момента се помещава отделението е стара, с много дефекти и неудобства.

Предстои и ремонт на Спешно приемно отделение. Има увеличение на пациентите от съседни области, които търсят основно хирургична помощ в МБАЛ – Шумен. Увеличил се е притокът към отделението по Акушерство и гинекология, каза още директорът на шуменската болница.

Чуйте интервю на Мина Денева с д-р Димитър Костов.