неделя, 21 юли, 2024 година.

Туристи-ветерани от 22 дружества в страната са в Търговище за национална среща. Домакин на събитието е Клубът на туристите-ветерани „Лалето“ – Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище.

Председателят на Търговищкия клуб Иван Георгиев приветства гостите на събитието, дошли от различни населени места, сред които Русе, Плевен, Ловеч, Горна Оряховица, Лясковец, Враца и Луковит. Повече от 130 души споделиха мнения и впечатления от предпочитани туристически обекти в своите райони, като очертаха планове за съвместни пътувания.

По покана на организаторите от търговищкия клуб „Лалето“ на събитието гостува и заместник областният управител Гергана Цонева. „Всички Вие сте инициатори за възстановяване на редица традиции, повеждани от туристическите дружества, носейки в себе си любовта както към родните места, така и към красивите кътчета на нашата родина. Нека здравето Ви води още дълги години напред, за да опознавате нови места, обичаи, традиции и забележителности, както и да срещате съмишленици и единомислие“ – каза в обръщението си към туристите Цонева. И изрази възхищението си към техния ентусиазъм, но и за начина, по който разказват за местата, които посещават. За това, че с борбен дух организират различни дейности в своите клубове и пазят България в сърцето си – отбеляза още тя.

Домакините от Търговище бяха подготвили музикална програма за своите гости, в знак на благодарност, че поддържат духа на туристическите дружества.

Клубът на туристите-ветерани „Лалето“ функционира към Туристическо дружество „Никола Симов“ – Търговище.