сряда, 21 февруари, 2024 година.

Шест души пострадаха при катастрофа на пътя Арчар – Добри дол, съобщи за БТА директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин д-р Станислав Поломски. Сигналът за катастрофата, която затвори път II-11 между селата Арчар и Добри дол, е получен към 15:30 часа на тел. 112, информираха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Пострадалите са извозени с шест линейки до видинската болница. Трима са с черепно-мозъчна травма, каза д-р Поломски. В момента се извършват прегледи и изследвания. Може би ще се наложи транспортиране до София, смята той.

Инцидентът е станал след удар между бус с пловдивска регистрация, пътуващ в посока Видин, и лек автомобил с видинска регистрация, пътуващ към с. Добри дол, по информация на полицията. Към мястото веднага са се насочили екипи на Центъра за спешна медицинска помощ, полицията и пожарната. Оперативната група на Областната дирекция на МВР извършва оглед на местопроизшествието.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: Арчар – Дунавци – Димово – Ружинци – Дреновец – Тополовец – Добри Дол и обратно, апелираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.