четвъртък, 23 май, 2024 година.

XXXIII-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ“ – Добрич’2024 започва от днес в добруджанския град. То ще продължи до 18-ти май, когато ще се проведе церемонията по награждаването и гала концертът. Специален гост на конкурса тази година е Дара Екимова, а председател на журито е Хайгашод Агасян.

В тазгодишното издание на Европейския конкурс за поп-рок изпълнители „Сарандев“ участие ще вземат 58 изпълнители от шест държави – България, Румъния, Украйна, Полша, Молдова и Казахстан. Представители на журито са Николай Текелиев, Карлыгаш Абдикаримова от Казахстан, Михал Качмарек от Полша, Татяна Апанасенко от Украйна, Анна Мария Анагности от Румъния и Димитрина Германова от Добрич, която е носител на множество награди у нас и в чужбина и носител на Гран при от „Сарандев“ през 2021 г.

Конкурсът предвижда и атрактивна съпътстваща програма, която включва изложба за дигитална графика и живопис „Моята България“, среща с музиката на Хайгашод Агасян, обиколка до Балчик и други.

Участниците са разделени в три възрастови групи. Голямото откриване на конкурса е тази вечер от 17.30 часа в залата на Младежкия център в Добрич.

Чуйте повече в репортажа: