събота, 20 април, 2024 година.

Българският Червен кръст (БЧК) в Габрово започва раздаване на хранителни помощи на уязвимите жители на област Габрово, съобщиха от организацията.

Операцията, наречена „Подкрепа“, е по Програмата за храни и основно материално подпомагане и е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Хранителните пакети ще се раздават от днес до 10 май по график за всяка от четирите общини на областта. В областния град акцията започва на 8 април, в Дряново – на 8 април, в Севлиево – на 3 април, в Трявна и Плачковци – на 3 април.

Пакетите съдържат 15 вида трайни пакетирани продукти и седем вида консерви. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства -два хранителни пакета с общо тегло 38,470 килограма.

Списъците на нуждаещите се, които ще получат подкрепа, са предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане. Над 618 000 уязвими български граждани ще получат хранителни пакети от БЧК. С операцията „Подкрепа“ в следващите месеци ще бъдат раздадени 5281 тона храни на нуждаещи се в страната.