четвъртък, 20 юни, 2024 година.

От днес в осемте пункта на Български Червен кръст във всички седем общини от област Кърджали започна раздаването на хигиенни и хранителни продукти на уязвими жители от региона.

Пакети ще получат над 14 450 жители на областта, имали право да получат последно предоставяните пакети с храни в периода април – юни 2024 г., каза за БТА директорът на секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст (БЧК) в Кърджали Светломира Димитрова. Тя допълни, че помощта е по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021 – 2027 г. с управляващ орган в лицето на Агенцията за социално подпомагане, а подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се предоставя за първи път.

Основните пакети за едночленните и двучленните семейства съдържат по една месна консерва от двата вида (говеждо в собствен сос и говежди кюфтета в бял сос) и по една опаковка от различните видове хигиенни материали (тоалетен сапун, препарат за почистване на под, препарат за измиване на съдове, тоалетна хартия, шампоан за коса и тяло, паста за зъби, перилен препарат за тъкани, четка за зъби). Семействата с трима и повече членове ще получат и втори пакет с по още две опаковки от консервите и хигиенните материали.

Светломира Димитрова уточни също, че пунктът в Кърджали започва раздаването на материали първо за селата, а от 24 юни ще предоставя хигиенните и хранителни продукти на бенефициентите от града. Пунктовете са с работно време от 9:00ч. до 13:00ч.