неделя, 21 юли, 2024 година.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС за готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Вчера председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви пред журналисти в парламента, че ще изпратят покани до политическите сили в 50-ото Народно събрание , без „Възраждане“, за да чуят от тях какво мислят за втория мандат за кабинет, който предстои да бъде връчен на Движението като втора политическа сила.

В писмото Борисов препотвърди позицията на ГЕРБ – СДС, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

„Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се казва още в писмото.

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, завършва председателят на ГЕРБ, цитиран в съобщението.