събота, 20 април, 2024 година.

Главният секретар на МВР е имал винаги моята подкрепа, коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имал е моята подкрепа. Това, което знаете вие, знам и аз“, каза лаконично той, попитан за оставката му.

Бойко Борисов допълни, че няма информация дали оттеглянето му има връзка с вчерашната акция в Агенция „Митници“ и заговори за „битка на кланове“ в „Митниците“:

„От три години нямам и познат в „Митниците“, всичко беше изчегъртано и клановете там се бият. Последните седмици масово се сменяха хора – или са били подплашени от това, което са правили години наред, или са им казали отвън, че върви контрабанда“.

Борисов коментира и думите на премиера в оставка Николай Денков, че „Пеевски е най-голямото зло и заради него отиваме на избори“.

Главният секретар на МВР напуска поста си

„Не давам оценка на казаното от Николай Денков, но помня когато дойдоха миньорите от „Мариците“ да ги бият в парламента, че той се сгуши зад Делян Пеевски. Помня много срещи, в които не се разглеждаше такова зло… Ако Кирил Петков и Пеевски решат да направят правителство, защото аз с ДПС няма да направя правителство – ще бъда една нелоша опозиция“, коментира той.

Денков: Много е странно задържането на шефката на Митниците