четвъртък, 20 юни, 2024 година.

БТА се опита да представи пълната картина на евроизборите от всички държави членки на ЕС – от най-големите до най-малките, за да помогнем на българите да се уверят в това, че Европа е единна в многообразието, какъвто е девизът на ЕС. Това каза генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Кирил Вълчев при откриването на събитието под надслов „БТА 24/27 ЕС“ (БТА предава 24 часа всеки ден Евроизбори’24 в 27 държави в ЕС), което се провежда в Националния пресклуб на БТА в София по инициатива на БТА.

Сега започваме събитие, в което в следващите часове ще се опитаме да обобщим резултатите от изборите за Европейски парламент във всяка от европейските държави и да чуем анализи от наши колеги журналисти или местни учени, анализатори на тези резултати. Така че ни предстоят 27 включвания от всяка една от европейските столици на специални пратеници на БТА, посочи Вълчев.

Събитието ще се проведе съвместно чрез видеовръзка и в останалите национални пресклубове на БТА в страната и чужбина. То може да бъде следено на фейсбук страницата на БТА.

Вълчев отбеляза, че интерес за отразяването на изборите в София има от наши колеги от чужбина, сред които най-голямата информационна агенция в Индия.