събота, 18 май, 2024 година.

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Св. Иван Рилски“, след като досегашният управител д-р Дечо Дечев отказа удължаване на договора му до провеждането на конкурс, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

Д-р Стоилов е част от екипа на Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ от 2011 г. Той притежава магистратури по здравен мениджмънт и по оценка на здравни технологии с фармакоикономика, става ясно от съобщението.

Припомняме, че на 9 май Министерството на здравеопазването обяви конкурс за избор на членове на органи за управление – съвет на директорите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, София.

Срокът за подаване на документите за участие в конкурса е до 10.06.2024 г.

Конкурсът ще се проведе на три етапа – проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор; оценяване на изготвена и представена от кандидатите концепция за развитие на предприятието и събеседване с кандидатите (интервю).