сряда, 19 юни, 2024 година.

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на „Исторически парк“:

Ивелин Михайлов, „Величие“: Няма как да сме трета партия в коалиция на ГЕРБ и ДПС

„Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград, цитиран от БТА.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения.

Спецов добави, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

Ивелин Михайлов от „Величие“ ще строи сити във Варна
Спас Спасов: Не мога да се отърва от усещането, че „Величие“ е по-скоро бизнес проект

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от „Продължаваме промяната“ и в които се коментира „кеша“, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.