понеделник, 4 март, 2024 година.

В навечерието на Свети Валентин Детският отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград посвещава седмицата на любовта и приятелството, съобщиха от културната институция.

Всеки, който обича да твори и да се забавлява, е поканен да участва в работилницата „Да си направим валентинки”. Малките и по-големи читатели и приятели на отдела могат да изпробват своите умения и талант и да си измайсторят валентинки. Материалите за изработването на символите на любовта и приятелството са осигурени от библиотеката. Със сътвореното в работилницата децата ще изненадат любимите си хора – мама и татко, най-добрия приятел или приятелка, посочват от разградската библиотека.

Оттам допълват, че наред със заемането на книжки днес своите валентинки е изработил второкласникът от Основно училище „Н.Й.Вапцаров“ Теодор Вангелов. По време на творческия процес той е разказал, че наред с ангажиментите си в училище, отделя време за книги и спорт. Ученикът е разгледал с интерес новите книги от фонда на отдела, както и изложбата „151 години безсмъртие”, посветена на Апостола на Свободата.

В Детския отдел отделят подобаващо внимание на празниците в културния календар на разградската библиотека. През миналата година бяха организирани редица изложби, посветени на дати и годишнини на видни личности и изтъкнати майстори на словото и изкуството, творчески работилници и други инициативи.