неделя, 21 юли, 2024 година.

Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес в почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на Делян Пеевски и петима други членове на ръководството на ДПС.

„Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!“, посочва в позицията на Пеевски.

„Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва?“, заявява председателят на ДПС. „Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава“, коментира той.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат, най-меко казано, с недоумение, допълва Делян Пеевски. По думите му „оценките, които са дадени, са несъстоятелни , а настояването за оставки – лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни“.

„И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !? И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго. Това е неприемливо и невъзможно“, пише още Делян Пеевски.

„И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!“, заявява той.

„Оттук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало , в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, посочва още председателят на ДПС.

Като послепис към позицията Пеевски заявява: „Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало“.