понеделник, 22 юли, 2024 година.

Депутатите започват ще изслушат днес служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов за пребитото момче от мъж в бар на плажа на къмпинг „Градина“ край Созопол в нощта срещу 1 юли. Оказа се, че нападателят е полицай.

Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг „Градина“

Предвидено е и изслушване на служебния министър на здравеопазването Галя Кондева относно разпространението и употребата на така наречения райски газ от деца под 18 години.

За днес предстои още едно изслушване – на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на министъра на околната среда и водите Петър Димитров за действията, които ще бъдат предприети, за да не се застроява черноморската местност Алепу.

Окончателно: „Подпорната стена“ на Шофьорския плаж край Созопол е законно изградена

Според програмата на НС депутатите ще изслушат и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов относно дългосрочно подсигуряване и диверсификация на газовите доставки, както и служебния министър на здравеопазването Галя Кондева и Калин Стоянов относно разпространението и употребата на диазотен оксид (райски газ) от лица под 18 години.