вторник, 16 юли, 2024 година.

Криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция (ОД) на МВР в Сливен, ОДМВР-Ямбол и със съдействието на Главна дирекция „Национална полиция“ са иззели голямо количество фалшиви парфюми и електронни цигари без акцизен бандерол. Това съобщиха от пресцентъра на сливенската полиция.

Акцията е в рамките на 24-часова специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на стоки и търговия с тютюневи изделия, неконната сеч, както и контрол по линия на пътната безопасност на 9 юли.

Извършена е проверка в складово помещение и товарен автомобил в търговска база в град Сливен. При първоначалните действия на полицейските служители в обекта са намерени и иззети голямо количество маркови парфюми, за които не е представено надлежно разрешително от притежателя на изключителното право върху марката за разпространението им в търговската мрежа, както и голям брой акцизни стоки тип електронни цигари без акцизен бандерол. Задържан е мъж на 47 години.

Екип на полицията в Нова Загора е установил нерегламентирана продажба на стоки, носещи логата на световни марки, без да разполага със съгласието на притежателя на изключителното право за съответните марки. Иззети са общо 253 броя артикули – мъжки тениски, ризи и спортни екипи от марките „Келвин Клайн“, „Долче и Габана“, „Лакоста“ и други.

Рекордно количество „маркови“ облекла задържаха и митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт в „Лесово“.