петък, 12 юли, 2024 година.

Има противоречия в много от моментите в делото и те следва да бъдат изяснени пред съда, защото когато разпитваме някои от свидетелите може да се установят обстоятелства, които да налагат разпит и на други свидетели, които към момента не са посочени в обвинителния акт, каза след приключване на днешното заседание адв. Антоанета Николова, повереник на майката на убития Атанаска Бакалова.

Затова ние сме длъжни, ако искаме да разберем обективната истина докрай, да разпитаме всички свидетели и те да дадат непосредствени показания пред съда. Има противоречия, категорична съм за това, заяви тя.

Изказването на адв. Николова беше във връзка с направеното искане от защитника на Рангел Бизюрев адв. Делчо Джубелиев, делото да се гледа по съкратено съдебно следствие, като някои от свидетелите и вещите лица не бъдат разпитани в съдебна зала.

„Целта ни в този процес е да съберем доказателства и да преценим дали г-н Бизюрев не е имал други съучастници. Ние имаме съмнение, че той е бил подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър и ще се опитаме чрез разпити на свидетели да установим обстоятелствата в тази посока“, посочи адв. Димитър Марковски, повереник на потърпевшите.

„Заявих в съдебната зала, че искаме делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, за да се спести процесуално време. По въпроса дали Рангел е единственият извършител на деянието няма да коментирам. Това ще се изясни след изслушване на очевидците“, коментира адв. Делчо Джубелиев, защитник на подсъдимия Рангел.

Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември миналата година беше установен и задържан в град в Дания. На 20 март тази година беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания. На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд-Пловдив по делото срещу близнаците, обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев. Тогава той посочи, че Валентин и Борислав Динкови не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите Рангел Бизюрев посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес.