неделя, 21 юли, 2024 година.

Идеологът на партия „Величие“ Ивелин Михайлов каза пред журналисти в Благоевград, където се срещна със симпатизанти на партията, че не се притеснява от създадената днес Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността му и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино културно-исторически комплекс „Исторически парк”.

Ивелин Михайлов определи създаването на комисията като „най-важното решение, което се взе в последните 35 години в България“ и го определи като „уникално“, с което партии, които са на коренно различни позиции, са се обединили около създаването на комисията.

На въпрос за задължения към Национална агенция приходи (НАП), Ивелин Михайлов каза, че това са оперативни задължения и тези, свързани с фирми, са изчистени. Продължаваме с НАП да имаме един съдебен спор, който е относно моите задължения, аз нямам за какво да се притеснявам, защото съм декларирал всичките си задължения, каза още Михайлов.

Идеологът на партия „Величие“ каза, че има разцепление в парламентарната група на партията, но тя винаги ще съществува с хората. Пред журналисти каза още, че се готвят за евентуални следващи избори. На въпрос лично той ще се кандидатира ли се за следващия парламент, Михайлов отговори с думите: „Ако съм жив, здрав и съм на свобода, ще се кандидатирам“, но посочи, че ще е на второ място в листа, с което би бил избран не заради позиция, а заради това, че хората са го поискали. Попитам има ли организации около парка, сравнявани с частна армия и военен арсенал, Михайлов каза, че има „охранителна фирма с четири пистолета“.

За разцеплението в парламентарната група на „Величие“, Ивелин Михайлов обясни, че след влизането в парламента, Николай Марков е променил риториката и приоритетите. „Ако аз вярвам на това, което сме казали пред гласоподавателите, а той вярва на новите си приоритети, тогава той вече няма място в партия „Величие“, защото тя защитава интересите, които сме обещали на гласоподавателите и идеалът, който има самата партия“, посочи Михайлов.