понеделник, 20 май, 2024 година.

19-о издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ беше открито официално днес. То ще продължи до съботния ден, а в програмата са включени атракции и забавления за посетителите.

Форумът се организира със съдействието на Министерството на туризма и в него участват над 120 занаятчии от цялата страна и представители на 44 туристически организации, общини, музеи и сдружения.

Официалното откриване направи зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова, която отправи приветствие към участниците и каза:

„Това е важно изложение за нас като град, който е разположен на реката, но не е типичен туристически град като останалите – в България има такива различни туристически дестинации. Русе обаче и нашият регион представят чудесни условия за уикенд, туризъм. Уикенд туризмът е време, в което можеш да откриеш нови култури, нови дестинации, нови кулинарни изкушения и да се запознаеш с едно интересно кътче от България“.

Сред акцентите в събитията, които са предвидени в програмата, са кулинарно шоу, „Биг бенд парад“, издигане на цветен балон с горещ въздух, както и много концерти на певчески и танцови формации.