вторник, 5 март, 2024 година.

По повод седмицата на брака кметът на Монтана Златко Живков гостува в домовете на семейства от общината, които имат дългогодишен брак и все още са заедно на преклонна възраст, съобщиха от общинската администрация.

В село Крапчене Живков се срещна със Сийка и Страхил Колови, които са заедно 66 години, с Христа и Димитър Динови, които имат брак от 61 години и с Георги и Марийка Петрови, които са женени от 65 години. В село Долно Белотинци Живков уважи най-възрастната двойка – Параскева и Георги Петкови, който са женени от 64 години. В село Горно Белотинци кметът се срещна с Кирил и Цветана Ангелови, които имат брак от 57 години, а в село Липен – с Кирил и Митра Аврамови, който са женени от 65 години. Кметът на Монтана връчи на дългогодишните двойки грамоти и им подари домашни електроуреди, плодове и бонбони, а те му разказаха за своя дългогодишен съвместен живот.

„Всичко правим заедно. За съвместен живот се иска обич, много труд и уважение“, заяви Сийка Колова от Крапчене.

От Община Монтана съобщиха за БТА, че за трета поредна година кметът посещава в домовете им дългогодишни двойки по повод седмицата на брака – 7-14 февруари.