вторник, 16 юли, 2024 година.

Комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол ще бъде изградена в Средно училище „Христо Смирненски“ в Гурково. Това съобщи за БТА кметът Кънчо Папазов. Съоръжението ще бъде направено по проект, спечелен от местната администрация, за обновяване на спортната инфраструктура в учебното заведение.

„Предвижда се новата комбинирана площадка за баскетбол и волейбол да бъде на площ от 450 кв.м. Тя ще бъде покрита със специализирана настилка, ще бъдат изградени към нея и трибуни за зрители“, посочи Папазов. И допълни, че е радостен, че „нашето училище ще има две качествени обособени игрища за волейбол и баскетбол на площадката“. По думите му с това ще се подобри спортната култура и физическото възпитание за децата. Добрата работа на екипа по проекти в общината ни позволи да го спечелим. Надявам учениците да са удовлетворени след реконструкцията на спортните съоръжения, коментира кметът.

По годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция и цялостно обновяване на спортни съоръжения в училищата към Министерство на образованието и науката за община Гурково са утвърдени 61 823 лева за модернизиране на училищната площадка.