събота, 2 март, 2024 година.

Конкурсът „Жена на годината на Благоевград“ се възобновява след четиригодишно прекъсване, съобщиха организаторите от Женско благотворително дружество „Македония“. Тазгодишното издание на конкурса ще е 18-то, като през годините със званието са удостоявани жени с различни професии и обществено значима дейност.

Името на носителката на приза ще бъде обявено на церемония, която по традиция се провежда на Благовещение – 25 март. Номинации може да направи всеки жител на Благоевград, като следва да посочи името, професията и заслугите в полза на обществото на избраната от него жена. Преложения могат да се подават на електронна поща jenanablagoevgrad@gmail.com. Процедурата продължава до 12 март, а жури ще избере 10-те финалистки за годината.

Идеята на организаторите на конкурса за „Жена на годината на Благоевград” се базира върху максимата да бъдат посочени като пример за подражание и наградени по подобаващ начин жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро; жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо. Конкурсът е с медийната подкрепа на Радио Благоевград.