понеделник, 22 юли, 2024 година.

Предстои да бъде учредена нова европейска партия

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов определи като исторически пробив създаването на новата група в Европейския парламент – „Европа на суверенните нации“:

25 депутати в групата „Европа на суверенните нации“, Станислав Стоянов ще е зам.-председател

„Европа на суверенните нации“ – нова група в Европарламентa

„В тази група „Възраждане“ е втората политическа сила след „Алтернатива за Германия“. По тази причина ние имаме заместник-председател на групата. Това е Станислав Стоянов. И предстои Петър Волгин да стане говорител на групата, който ще говори от името на цялата парламентарна група пред вашите колеги в Европейския парламент. Отделно от това, предстои още по-важна стъпка – до, може би, края на септември, най-късно средата на октомври, трябва да бъде учредена и европейска политическа партия, европейска суверенистка партия“.

„Възраждане“ и ИТН внасят проект за свикване на референдум за лева

Следващата седмица „Възраждане“ ще внесе в Европейския парламент петиция и декларация за провеждане на референдум за запазване на българския лев:

Пеевски обяви, че ДПС е против опитите за заиграване с темата „референдум за еврото“

„Нашата парламентарна група – „Европа на суверенните нации“ – естествено напълно подкрепя тази наша инициатива. От днес започнахме да водим разговори с групата на Орбан – „Патриоти за Европа“, за да ни подкрепят и те“.

Костадинов добави, че целта е да бъдат защитени българските национални интереси.