петък, 24 май, 2024 година.

Кулинарна академия HRC дава пълна стипендия за образование и социална кауза. Стипендията е за 4 семестъра по 1200 евро и ще финансира обучението на дете от SOS Детски Селища – България.

Мария Божидарова ме грабна с ентусиазъм, много добри вибрации и кулинарни умения, сподели пред БНР Виктор Светославов – главен шеф инструктор в Кулинарна академия HRC. Той разказа, че е срещнал Мария на кулинарно състезание, в което тя е участвала и се е представила много добре.

По думите му обучението ѝ вероятно ще започне, когато тя завърши гимназия. „Това е подписано, подпечатано и тя ще може да се възползва от него, когато желае“, посочи Светославов, който вече 10 години обучава основно млади хора в тайните на кулинарното изкуство.

„Подадената ръка остава завинаги. Ще ѝ помогнем с реализация след това. Като част от нашата програма има два задължителни стажа, които са в чужбина. Много опит, контакти. Ако все пак тя все още има нужда от допълнителна помощ – на драго сърце“, декларира той в предаването „Преди всички“.

Мария Божидарова е 10 клас в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Банкя. Споделя, че се е „запалила“ в кулинарията от майка ѝ, която също е готвач. Мечтае след години да си остане същата, но и да има собствен ресторант.

Цялото интервю на Диана Дончева с Виктор Светославов и Мария Божидарова в предаването „Преди всички“ чуйте в звуковия файл на страницата на БНР.