четвъртък, 18 април, 2024 година.

Полицейски проверки на 844 лица и 717 моторни превозни средства са извършени в хода на специализирана операция, проведена вчера на територията на област Силистра. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

Мобилни полицейски екипи са извършили проверки на 19 търговски обекта, 20 питейни заведения, девет пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, девет автокъщи и автоморги, шест заложни къщи. Проконтролирани са рискови места и лица от активния криминален контингент. За установени нарушения са съставени 96 акта и са наложени 63 глоби по фиш. Съставени са 14 протокола за предупреждение по чл.64 и чл.65 от Закона за МВР.

В хода на операцията в частен дом в село Окорш са намерени 70 литра алкохол без акцизен бандерол. Високоградусовата течност с характерен мирис на ракия е иззета, извършва се проверка по чл. 234, ал.1 от НК.

Незаконни дърва за огрев, съхранявани без необходимите разрешителни документи, са открити на два адреса в селата Ситово и Черногор. Установени са две лица, заподозрени като извършители на кражби на имущество в селата Богорово и Средище.

В мащабната акция участваха служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР – Силистра и на трите районни управления. На два контролно-пропускателни пункта със свои сили се включи Зоналното жандармерийско управление – Русе.

Активните полицейски действия са имали за цел противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона, съобщават от полицията в Силистра.

Специализирана полицейска акция беше проведена на територията на област Силистра и миналата седмица. Тогава бяха проверени 263 превозни средства и бяха установени четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и двама под въздействието на дрога.