понеделник, 4 март, 2024 година.

Мъж на 51 години е с 5% изгаряния от снощния пожар в Центъра за психично здраве в Бургас. Той е пациент в диспансера. Настанен е за лечение в отделение „Реанимация“ на Университетската многопрофилна болница за активно лечение – Бургас, без опасност за живота. Други четирима пациенти са леко обгазени. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

БТА припомня, че сигнал за пожара е получен около 19:10 часа. Огънят е тръгнал от деветия етаж на лечебната сграда. В коридора на същия етаж е имало мека мебел. Вероятно незагасена цигара е причина да се запали фотьойл, откъдето са тръгнали пламъците. Снощи бяха евакуирани пациенти и персонал. Пожара гасиха четири противопожарни автомобили с 14 огнеборци.

Нанесени са материални щети. Работата по случая продължава, а точната причината за възникването на инцидента е в процес на изясняване, посочиха от полицията.

Снощи на мястото на инцидента пристигна и кметът на града Димитър Николов. Той информира, че днес ще бъдат изпратени експерти от Община Бургас, които да преценят щетите, за да бъде извършен спешен ремонт.

Сградата на Центъра за психично здраве е държавна. Кметът обяви, че Общината ще поиска сградата от държавата, защото пациентите и лекарите в Центъра за психично здраве заслужават по-добри условия от съществуващите.