вторник, 5 март, 2024 година.

Мъж е задържан, след като е влязъл въоръжен в парти център в Сандански, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Задържаният е 43-годишен жител на Сандански. По обед на 9 февруари е влязъл в парти център, опрял е пистолет в главата си пред 34-годишна жена, която е работела там, и е заявил, че ще се простреля. Жената е успяла да отнеме пистолета от мъжа. Не е възпроизведен изстрел. Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние.

Полицията е установила, че мъжът няма регистрирано законно притежавано огнестрелно оръжие, както и няма издадено разрешително за притежаването на такова. По оръжието не са установени надписи или сериен номер. В него не е имало патрони.

За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Мъжът е настанен в Център за психично здраве – Благоевград.

БТА припомня, че в средата на ноември беше привлечен в качество на обвиняем 18-годишен младеж, за това, че в нощен клуб в Сандански, е буйствал пред двама от охранителите на заведението и е отправял заплахи за живота им, носейки пушка, наподобяваща ловен автомат с неустановени марка и модел, и патрондаш с патрони.