петък, 14 юни, 2024 година.

Мъж на 42-годишна възраст от разградското село Топчии е привлечен към наказателна отговорност за отвличане. Той е задържан и ще остане в ареста за срок до 72 часа, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Наблюдаващият случая прокурор от Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане за постоянното му задържане под стража.

Сигнал за противоправното деяние е подаден от потърпевшия на 10 юни. Според събраните доказателства по образуваното досъдебно производство на 1 юни двама мъже са нахлули в дома на 57-годишен мъж от село Топчии, принудили го да се качи в лек автомобил и го отвели в гориста местност. Там мъжът бил свален от колата, завързан за дърво и спрямо него е упражнено насилие, в което се включил и трети. След това той бил върнат в дома му.

Предприети са незабавни действия по разследване на случая, в резултат на които посоченият извършител е установен и задържан. Работата по издирване на другите двама продължава, съобщиха по-рано от Областната дирекция на МВР в Разград.

В хода на работата по случая е установена съпричастността на 42-годишния И. В. към престъплението. Той е задържан. В процес на изясняване е участието на другите двама мъже в случилото се. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград, допълват от съдебната институция във Варна.