петък, 14 юни, 2024 година.

Неуредени междуличностни отношения стоят в основата на възникналия вчера следобед бой в центъра на град Габрово. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово.

От там посочват, че ОДМВР-Габрово е предприела незабавни действия по изясняване и документиране на случая. Установени са и са задържани участниците в конфликта. Снети са обяснения с цел изясняване на фактическата обстановка. Съставени са необходимите протоколи за полицейско предупреждение, съставени са актове за установяване на административни нарушения на гражданите според Закона за Министерството на вътрешните работи.

Полицията е установила, че конфликтът се е зародил между две лица в обедните часове на деня, като е продължил и малко след 17:30 часа на ул. „Генерал Радецки“. В хода на извършени действия и прегледаното видеонаблюдение е изяснено, че причина за инцидента не е омраза на етническа и верска основа.

Работата по изясняване на ситуацията продължава под надзора на Районната прокуратура, допълват от ОДМВР-Габрово.

Вчера, в 17:44 часа на тел. 112 е получен сигнал за сбиване в центъра на Габрово. На място са насочени автопатрулни екипи, които са установили лицата, участвали в конфликта. За случая бе уведомена и Районна прокуратура – Габрово.