понеделник, 4 март, 2024 година.

Катрин Йорданова, която беше заловена да шофира след употреба на кокаин, днес излезе от ареста под гаранция. Адвокатът й Кристиян Мирчев обясни, че гаранцията от 5 хиляди лева е висока и не изключи възможността да я обжалва.

Катрин Йорданова обясни, че е изкарала тежка вечер в ареста и категорично отрече да е употребявала кокаин:

„Не е като да си в 5-звезден хотел. Не е мой автомобила. Не, не съм употребявала кокаин и това ще се разбере след кръвния тест, който все още е излязъл. Знам, че тези тестове са фалшиви и на повечето хора излиза кокаин“.

Към момента все още не сме се запознали с материалите по делото, обясни адвокатът на Йорданова Кристиян Мирчев.

„Към момента предявиха обвинения, че ще е шофирала след употреба на забранени вещества. Определена ѝ е гаранция, според мен твърде висока за такова младо момиче, която е безработна. В крайна сметка какво е станало, ще си понесе отговорността“.

Катрин Йорданова отказа да коментира стикера на Народното събрание на стъклото на автомобила, който управлява и изрази съжаление за клиповете, пуснати от нея в социалните мрежи.

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишната жена след употреба на наркотици, съобщиха от държавното обвинение. От прокуратурата посочват, че на 12 февруари жената е шофирала автомобил в София след употреба на кокаин, установено по надлежния ред с протокол за химикотоксикологична експертиза, издаден от ВМА. За престъплението, за което е обвинена Йорданова, се предвижда наказание затвор от една до три години и глоба от 500 до 1000 лева.