сряда, 21 февруари, 2024 година.

Полицията в Габрово, след незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, установи извършителят на стрелбата по автобус в града вчера – 18-годишен габровец. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово.

В хода на работата е установено, че младежът е унищожил страничното стъкло на автобуса, произвеждайки изстрел с пневматичен пистолет с метални сачми. По случая в Районно управление Габрово е образувано бързо производство за извършено престъпление от Наказателния кодекс. Работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово, допълват от полицията в Габрово.

БТА припомня, че вчера около 17:57 часа на ул. „Лазурна“, при движение в района на автобусната спирка до студентското общежитие в посока кв. Русевци, водачът на автобус, изпълняващ редовен курс по линия на обществения градски транспорт, чува гръм и звук от пръскане на стъкло. Оказва се, че причината е произведен изстрел по автобуса. Намиращият се по същото време пътник в превозното средство не е пострадал. Според информация на администрацията посегателствата над превозни средства на обществения транспорт на Габрово са повече от седем за последните шест месеца.