понеделник, 15 април, 2024 година.

На 4 април от 16:30 до 19:30 часа всички желаещи ще могат да се включат в инициативата на поляната на Градище по почистване и боядисване на детските катерушки. Това каза за БТА Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от всички граждани, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, организатор на инициативата.

Железните катерушки, люлките и пързалката, които са на поляната, ще трябва да се ошкурят и боядисат, за да се обновят. И така любимото на много габровци място да се превърне в още по-цветно и приятно, посочи тя.

„Идеята на това място, както и на събитията, които организираме всяка неделя от 11:00 часа, е да бъдат причина за създаване на общност от свободни хора, обичащи природата и споделящи едно пространство, в името на доброто преживяване и връзката помежду ни. Това място е причина за много радост и спомени, които възнамеряваме да продължим да сбъдваме и в бъдеще”, посочи Елмазова.

Събитията от инициативата „Горски срещи на Градище” през 2023 година бяха 26 и се превръщат в традиция. И тази година от 7 април до края на октомври всяка неделя от 11:00 часа с вход свободен ще се реализират празници, предизвикателства и тематични образователни дейности за малки и големи.