петък, 14 юни, 2024 година.

На официална церемония под мотото „Историите разказваме заедно“ бяха връчени тази вечер годишните едноименни награди на казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“, съобщиха от организацията. С приветствие и благодарност към гостите се обърна изпълнителният директор на сдружението Мария Гинева.

Наградата в категория „Обществена личност“ беше връчена на акушер-гинеколога д-р Тодор Гаргов, който беше отличен за цялостната си работа като лекар и затова, че активно участва и подпомага социалните работници по отношение на превенция на ранни бракове и раждания, семейно планиране и лечение на момичета и жени без здравни осигуровки. В категорията „Бизнес с кауза“ наградата получи „ЮМТ“ АД за развитието на корпоративна социална отговорност. Изпълнителният директор на фирмата Николай Спиров отдава много време, средства и внимание на каузата „Академия за таланти“ в село Розово, посочват от организацията.

Статуетката в категория „Приятел на детето“, за която бяха имаше най-много номинации, получи Даниела Ленева, която има повече от 20 години стаж в социалната сфера. С плакет „За децата на Казанлък“ от председателя на организацията Красимира Димитрова, бяха отличени ръководството и учениците на Основно училище “Кулата“ за реализацията на мащабна кампания за закупуването и монтирането на люлка за деца със специални потребности в парк „Розариум“. Другите две отличия за кампании в подкрепа на децата от Казанлък бяха връчени на Кирилка Димитрова, Младен Желев и Станимир Георгиев за провеждането на мащабна обществена кампания „Влияние и последици при взаимодействието на деца и подрастващи с дигиталните технологии и социалните мрежи“ и фирма „Колонад Иншутънш Ес Ай“ за оказаната подкрепа в популяризирането на инициативата „Пътуваща Работилничка за бисквитки“ и устойчиво партньорство с организацията.

Със специални отличия „Бъдеще за децата“ удостои заместник-кмета по хуманитарни политики Сребра Касева и Държавното горско стопанство в Казанлък. Удостоверения за своя принос получиха и всички номинирани в различните категории.

Както БТА съобщи тази година за отличията на сдружението бяха получени общо 25 номинации. Победителите са избрани от петчленна комисия, състояща се от членовете на Управителния съвет и на Общото събрание на организацията, както и нейния председател. Годишните награди „Бъдеще за децата“ са създадени през 2015 година. Целта е да се засвидетелства уважението към общественици, граждани, фирми и организации, които са осъществили кампании в помощ на децата на Казанлък.