понеделник, 22 юли, 2024 година.

Стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка – Пазарджик, днес постъпиха в редиците на МВР и положиха клетва, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР- Пазарджик, като поясни, че техният брой е 124.

На събитието присъстваха директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) главен комисар Атанас Илков и неговият заместник – старши комисар Стойно Цветков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, директорите на областните дирекции на МВР в Пазарджик, Стара Загора и Русе, старши комисарите Даниел Луков, Красимир Христов и Пламен Първанов, директорът на Центъра за специализация и професионална подготовка – Пазарджик, комисар Георги Гайков, каза още говорителят.

Сред гостите бяха кметът на областния град Петър Куленски, началници на структури в пазарджишката областна дирекция, ръководители на други държавни структури, близки, роднини и приятели на стажантите, жители на града.

Отличилите се по времето на своето 7-месечно обучение стажанти, които са завършили с отличен успех, получиха своите грамоти лично от директора на Центъра за специализация и професионална подготовка (ЦСПП) и ректора на Академията на МВР. Младите полицаи ще изпълняват служебните си задължения в звената на СДВР и областните дирекции в страната, пояснява в Мирослав Стоянов.

Припомняме, че през изминалата седмица 160 служители от звената на Областната дирекция на МВР-Пазарджик бяха наградени по случай Празника на Министерството на вътрешните работи.