събота, 20 април, 2024 година.

Не трябва да бъде съставен кабинет, ще гласуваме „против“, заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в Народното събрание.

В този „пошъл политически сценарий“, в който участва управляващата коалиция ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), ДПС потъват надеждите на българите за нормално развитие на нашата държава, коментира Костадинов. По думите му успешна ротация означава неуспешно развитие за България, случващото се е безпрецедентно за последните 34 години.

Такива грозни политически игри, спектакли, цирк – единственото, което ще постигне, е още по-ниска избирателна активност, смята той. След като снощи ПП-ДБ нарекоха Мария Габриел „красивото лице на мафията“, сега те ще преговарят отново с „красивото лице на мафията“. Всичко, което се случва, е на гърба на българските граждани, защото „тази престъпна шайка превърна собственото си политическо оцеляване в залог за развитието на България“, коментира той.

През последните две седмици слушаме единствено позиции, постове и министерски кресла, а това делегитимира политиката, каза още Костадинов.

Изборите са категоричен изход на ситуацията и от нас зависи дали избирателната активност ще е висока или ниска, смята лидерът на „Възраждане“. Изборите пречистват всичко, другият вариант е преврат или революция, това са трите форми на промяна. Революцията може да бъде и мирна, и тиха, и електорална, заяви Костадинов. Според него „чужди външнополитически фактори и най-вече американското посолство“ изцяло доминират българския вътрешнополитически пейзаж.