петък, 14 юни, 2024 година.

Нов физкултурен салон в Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Скутаре бе открит от кмета на община Марица Димитър Иванов, съобщиха от Общината.

„Днес е важен ден в историята на нашето училище. Този дългоочакван проект не само ще подобри материалната ни база, но и цялото ни образователно дело. Повече от пет години се борим с държавните институции за създаване на спортното съоръжение“, каза директорът на училището Петър Славков. Той допълни, че спортната зала ще насърчи физическото здраве, спортния дух и личностното изграждане на възпитаниците на училището.

Сградата на физкултурния салон е с размери 30 х 12 метра. Тя е изградена със средства от бюджета на Община „Марица“ в размер на близо 700 хил. лева, каза кметът на Скутаре Катя Тодорова. Игрището е предвидено за гимнастика, мини футбол, волейболни и баскетболни състезания. Залата предоставя възможност за провеждане на културни програми и спортни събития.

„Реновирахме училището, но нямаше спортна зала. Няколко правителства отказваха финансиране и тогава Община Марица взе решение за децата на Скутаре да има физкултурен салон и той вече е факт“, каза в приветствието си кметът на общината Димитър Иванов. Той пожела здраве, безгрижни игри и спортни постижения в новата зала на възпитаниците на ОУ „Св. Климент Охридски“ и преряза лентата на физкултурния салон.

Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Скутаре е създадено преди 140 години, а в момента в него се обучават повече от 120 деца.