четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Нови функционални промени претърпя официалният сайт на община Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Целта на нововъведенията е да се улеснят потребителите на портала и да бъдат оптимизирани дейностите, които могат да бъдат извършвани онлайн. Вече всички административни услуги, които могат да бъдат заявявани по електронен път, са събрани в една обща страница, а бутон на главната страница на сайта води потребителите към новия каталог с услуги, предлагани от община Стара Загора.

Посредством електронна идентификация и чрез разработената от Министерството на електронното управление – Система за електронни форми, лесно от произволна локация вече ще могат да бъдат заявявани, плащани и получавани повече от 100 електронни административни услуги.

Други услуги, до които потребителите ще получат лесен достъп, са: „Портал за местни данъци и такси“, „Деловодна справка“, „Портал за сигнали, въпроси и предложения“, виртуално табло на градския транспорт, както и разписанията на заминаващите от Автогара Стара Загора автобуси. На страницата ще са достъпни още Географска информационна система, публични регистри, виртуална детска кухня, приеми в детски ясли и градини, както и първи клас, онлайн резервация за сключване на граждански брак, информация за качеството на атмосферния въздух, анонимно подаване на сигнал за разпространение на наркотици и др.

Това е поредното обновяване на уеб платформата, което цели подобряване на качеството на електронните услуги, предлагани от община Стара Загора. В края на 2023 година беше представена възможността потребителите на „Детска кухня“ в Стара Загора да заявяват и заплащат купони за храна по електронен път през платформата „Виртуална детска кухня“. По-рано през годината беше въведен способ чрез сайта на общината желаещите да сключат граждански брак онлайн да запазване на дата и час за създаване на своето семейство.