четвъртък, 18 юли, 2024 година.

За момента в структурите на областната дирекция, както и в министерството нямаме информация за подадени такива жалби и сигнали, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, попитан за думите на част от актива на ДПС, че е имало натиск и принуда от страна на председателя Джевдет Чакъров и ще подават жалби в полицейските управления и дали има информация дали такива жалби вече са постъпили.

Не знам обаче каква е ситуацията в прокуратурата, добави Стоянов. Според него е възможно там да има подадени някакви сигнали.

На 8 юли Делян Пеевски съобщи, че е оказван натиск към председателите на областните структури по места да не идват на срещата днес в София.

Колегите са изключително тормозени в последните дни, заплашвани и натискани. Всички, които са били натискани, ще си подадат жалби в МВР, заяви Пеевски. Той бе категоричен, че този натиск не може да продължава и не може заради няколко човека партията да се разцепи.

Служебният министър Калин Стоянов връчи ключовете на 50 нови автомобила на служители от отделите „Пътна полиция“ в областните дирекции на МВР.