петък, 14 юни, 2024 година.

Областната дирекция (OД) на МВР в Разград получи два чисто нови автомобила от марката „Фолксваген”. Те са предназначени за патрулно-постова дейност и работа на Пътна полиция, съобщи говорителят на ОДМВР в Разград Илияна Георгиева. Колите „Фолксваген Голф 8” са снабдени с лайтбар и допълнително оборудване, необходимо за работата на полицейските служители. Маркирани са с надписите на Министерството на вътрешните работи.

Директорът на ОДМВР в Разград старши комисар Диян Симеонов връчи официално ключовете на началниците на отдел „Охранителна полиция“ и Районно управление (РУ) – Разград. Старши комисар Симеонов подчерта, че това са най-бързите автомобили, получавани за експлоатация от униформения състав. Двигателите са две хил. кубика, бензинови, с мощност 190 конски сили и автоматична седемстепенна скоростна кутия.

Предстои да пристигнат още два такива автомобила, предназначени за РУ-Исперих и РУ-Кубрат, както и пет нови „Шкоди Кодиак“. Целта е да бъде осъвременен автопаркът в изпълнение на проект, финансиран от Фонда „Безопасност на движението по пътищата“, посочи Георгиева.