понеделник, 15 април, 2024 година.

Областната структура на партия „Възраждане“ в Добрич номинира Станислав Стоянов и Георги Джендов за кандидати за депутати в Европейския парламент от област Добрич. Това стана ясно на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Добрич. В нея участваха народният представител Константина Петрова, председателят на „Възраждане“ – Добрич Йордан Йорданов и заместник-председателят Георги Джендов.

Депутатът Константина Петрова съобщи кои са номинираните от местната структура на партията и каза, че водещо при избора на кандидатите е било това България да има достойни представители в Европейския парламент. „Те активно да отстояват нашите национални ценности в европарламента, а не да бъдат поредните безгласни букви, които просто вдигат ръка в подкрепа на политическите семейства, част от които стават в Европейския парламент по време на мандата“, каза още Петрова. Тя посочи също, че кандидатите трябва да притежават и няколко основни качества, като на първо място трябва да защитават изконните европейски ценности.

„Те трябва да защитават християнството като общ морален компас. Традиционното семейство като автентична единица, която винаги е била в Европа, както и националната идентичност, която трябва да бъде повод за гордост на всеки един от нас. Основните морални и професионални качества, които нашите кандидати трябва да притежават, са трудолюбието и отдадеността към отечеството. Те трябва да бъдат открити и да имат демократични възгледи. Към момента това нещо липсваше на нашите представители в Европейския парламент. Трябва да обичат искрено народа си. Когато става въпрос да бъдат противопоставени общите интереси и националния интерес, естествено те трябва да защитават именно националния интерес на България в Европа, а не просто да гласуват така, както се каже в съответното политическо семейство“, допълни Петрова.

Тя съобщи, че след обсъждане в местната структура на партията са се спрели на номинациите на Станислав Стоянов и Георги Джендов.

Константина Петрова представи пред медиите Станислав Стоянов, като съобщи, че той е един от учредителите на партия „Възраждане“, завършил е приложна лингвистика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Придобил е магистърска степен по „Европейска публична администрация“ в университета в Лиеж, Белгия, както и магистратура по европейска интеграция.

Втората номинация от областта е за инженер Георги Джендов, който към момента е общински съветник в Добрич. Той беше и кандидатът за кмет на партията на провелите се местни избори през миналата година.

За себе си той каза, че е роден в Добрич, на 37 години е, женен, с две деца. Джендов допълни, че владее немски и английски език. Завършил е средно образование в Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич, след това получава висшето си образование в Технически университет – Варна със специалност „Експлоатация на флота и пристанищата“ с квалификация „Инженер по транспорта“.

Георги Джендов благодари на структурите на „Възраждане“ в област Добрич за чудесната съвместна работа и за подкрепата. Той подчерта важността на предстоящите избори за Европейски парламент. „Те дават на българите да изберат 17 души, които да защитават интересите на страната на най-високото европейско ниво. Затова няма логика в тяхното омаловажаване и подценяване. Неслучайно ние правим предварителна кампания вече три месеца, за да информираме гражданите какво се случва на 9 юни. Основната ни цел си остава запазване на българския лев. Ще защитаваме демократичните ценности и правото на гражданите на глас“, каза още Джендов.