четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley ще бъде въведена от община Чирпан, съобщиха от общината на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и отпътуване на посетителите на фестивала. При пристигане основният маршрут е път II-66, път IV-66049 към село Винарово, село Могилово, като за времето от 14:00 ч. до 22:00 ч. в трите дни движението ще се пропуска само в една посока – от път II-66 към село Могилово.

Обходният маршрут е в посока Чирпан – четвъртокласен път от село Могилово, през село Изворово, общ. Чирпан по път III-608. 2.

При отпътуване основният маршрут е път IV-66049 от село Могилово към село Винарово и път II-66.

Обходният маршрут е в посока Чирпан – четвъртокласен път от село Могилово, през село Изворово, общ. Чирпан по път III-608

Временната организация е въведена със заповед на кмета, издадена с цел недопускане на пътни инциденти, спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата и постигане оптимална организация на движението.

Четвъртото издание на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley ще бъде от 12 юли (петък) до 14 юли (неделя). През април организаторите обявиха кои са всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock. Наред с хедлайнерите Deep Purple, Mr.Big и Accept идват още 13 групи от цял свят. Последните две, които се включват, ще са в последния ден на фестивала и са The Silent Wedding и Soundtruck. Фестивалът съвпада с финала на европейското първенство по футбол. Специално за този мач ще бъде изграден екран, за да могат феновете на футбола да не пропуснат кой ще стане шампион, посочиха тогава организаторите.