сряда, 21 февруари, 2024 година.

Онлайн приемна организират на 15 февруари кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и неговите заместници Антон Минев, Данка Люртова и Николай Цветков. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Основни теми ще бъдат бюджетът на общината за текущата година, както и бъдещето на „Куршум джамия“. Срещата с граждани ще бъде излъчвана на фейсбук страницата на Община Карлово. Началото е в 13:00 часа. Освен по предварително оповестените теми всички желаещи ще могат да зададат и актуални въпроси, на които кметът и заместниците му ще отговорят на живо, уточняват от администрацията.

Предвижда се тези онлайн срещи да се провеждат всеки месец.

Бюджетът на Община Карлово за 2024 г. е приет на 8 февруари на извънредно заседание на общинския съвет, се посочва на интернет страницата на общината. Той е в размер на близо 92 милиона лева.

БТА припомня, че в началото на ноември 2023 г. завърши реставрацията и консервацията на „Куршум джамия“. Тя е построена през 1485 г. и е била мюсюлмански храм до Освобождението. В края на 2022 г. Апелативният съд в Пловдив се произнесе, че собственик на сградата е Община Карлово. След реставрацията „Куршум джамия“ ще е място за туристи, където ще бъдат позиционирани артефакти, намерени в региона.