вторник, 16 юли, 2024 година.

Общинският съвет в Добрич ще заседава извънредно следващия понеделник след внесено искане от граждани по подозрения за извършени нарушения при провеждането на търг за продажба на общински имот. По проблема извънредно са провели съвместно заседание четири от комисиите към местния парламент.

Председателят на Общинския съвет в Добрич Красимир Николов свиква извънредната сесия след представени достатъчно на брой подписи от общинските съветници.

На пресконференция съветниците отказаха да дадат повече подробности относно предполагаемите нарушения при провеждането на търга за продажба на парцел от 5,2 декара в Добрич, но изразиха неудовлетвореност от липсата на добра комуникация с общинска администрация. Емилия Добрева, общински съветник от БСП, сигнализира, че взаимодействието в местните структури на властта има опасност да бъде сериозно нарушено:

„Искаме да работим заедно, но да бъдем равнопоставени субекти, да не говорим, че по закон Общинският съвет би следвало да бъде водещ, а общинска администрация да извършва оперативната работа“.

Заседанието относно търга ще се проведе на 15 юли от 10.00 часа.