понеделник, 15 април, 2024 година.

Общо 160 литра дизелово гориво са източени от спрял за почивка тежкотоварен автомобил, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Монтана.

Кражбата е станала на 3 април, на отбивка от главен път Е79 между селата Винище и Смоляновци в община Монтана. В малките часове на нощта докато шофьорът е почивал в кабината крадците са отворили ремаркето и са източили горивото.

Тежкотоварният автомобил е собственост на румънска фирма. На място е направен оглед от дежурна полицейска група и е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс (НК).

От областната дирекция на полицията в Монтана съобщиха за БТА, че в края на миналата и началото на настоящата година в този участък са станали няколко подобни кражби, при всяка от които са източени между 500 и 1000 литра дизелово гориво от камиони с чуждестранни регистрации. Два пъти са залавяни групи от крадци, от които са иззети туби с източено гориво. В един от случаите е иззет автомобилът на крадците. По някои от случаите все още тече разследване, а по други то е приключено и материалите са предадени в прокуратурата.