сряда, 19 юни, 2024 година.

За юни 23-ма спортисти, спечелили шампионски титли в девет спорта, сред които и републикански рекордьор, получиха отличието „Добрият пример“ на Община Пазарджик. Всички те ще получат и парична премия за поощрение на успехите им от Община Пазарджик, съобщават от местната администрация.

Димитър Куртаков от сдружение „Самбо Пазарджик“ е награден за получен бронзов медал на Европейско първенство по Самбо за юноши до 18 години – проведено в Нови Сад, Сърбия. Моника Шопова от същия клуб получава наградата за връчен бронзов медал от Европейско първенство по Самбо за девойки до 18 години, проведено в Нови Сад, Сърбия. Александър Вълканов също от клуба по самбо в Пазарджик получи награда от Община Пазарджик за златен медал по самбо за момчета и момичета до 12-годишна възраст от състезание, провело се в Панагюрище.

Петър Симидчийски от сдружение „Модел яхтклуб- Пазарджик е награден за получения златен медал по корабомоделизъм в категория F3E за юноши в град Русе. Постижението е републикански рекорд за мъже и юноши. Веселин Чавдаров от същия яхтклуб получава награда за златния си медал по корабомоделизъм в категория клас ECO START за юноши, проведено в град Русе.

Виолета Димитрова от сдружение „Тонус спорт“ се състезава в дисциплината шотокан карате до и е носител на златен медал по санбон кумите за 14-15 годишни. Светлана Урдова от „Тонус спорт“ е отличена в същата дисциплина и е притежател на два златни медала във възрастова група +40 години, от Европейска купа в Дебрецен, Унгария.

Йоан Панталеев от сдружение „Шампион“ 2 получава отличие за своя златен медал от Държавно първенство по Модерен петобой във възрастова група до 11 години в Пазарджик. Ерим Мелис от същия клуб е със златен медал Държавно първенство по Модерен петобой във възрастова група до 13 години в Пазарджик, а Туана Йозгюр – със златен медал Държавно първенство по Модерен петобой във възрастова група до 15 години.

Лъчезар Чакъров от „Шампион“ 2 е отличен за получен златен медал Държавно първенство по Модерен петобой във възрастова група до 15 години в Пазарджик. Друг представител на същия клуб – Георги Илиев е със златен медал от Държавно първенство по Модерен петобой във възрастова група до 17 години от състезание, провело се във Варна, а Васил Топалов – златен медалист от Държавно първенство по Модерен петобой във възрастова група до 19 години. Михаела Стефанова от сдружение „Пентатлон“ е отличена за златен медал от Държавно първенство по фехтовка-шпага за жени, провело се в град Пловдив. Кристиян Костов и Тодор, които са представители на сдружение „Борба“ в Пазарджик, са носители на златен медал по борба в град Сливен.

Христо Вълков от сдружение „Кодокан“ е отличен за своя златен медал при младежи и девойки по Джудо в град Пазарджик. Той е и златен медалист за мъже и жени до 23 години в Пловдив. Ангел Славков от същото сдружение е друг награден от клуба. Той е златен медалист при младежи и девойки по Джудо в Пазарджик и златен медалист за мъже и жени до 23 години в град Пловдив.

Трети техен представител – Мариян Палев също е златен медалист по джудо и от наградените за месец юни от Община Пазарджик. Радина Сербезова и Йоана Алексиева от сдружение „Кодокан“ са сред наградените за своя златен медал за младежи и девойки. Венцислав Колев от сдружение „Делфин“ получава награда за своя златен медал от Международен турнир по плуване с над 850 участници в Сандански. Рая Пашова от „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ е последната отличена като държавен шампион на двойки и девойки под 19 години от финали в град Хасково.

През април наградата „Добрият пример“ получиха 29 спортисти в седем вида спорт.