понеделник, 15 април, 2024 година.

В акция за пътна безопасност в област Търговище полицейските екипи са установили 47 нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от пешеходци, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Търговище.

В 44 от случаите нарушенията са свързани с пресичане на пътното платно от пешеходците на нерегламентирани за това места. В другите три случая се касае за внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното от пешеходците.

В хода на операцията униформените са установили и девет случая на неосигуряване на предимство на пешеходците от водачи на моторни превозни средства (МПС), посочиха още от областната дирекция на полицията.

В хода на проведена на територията на областта десетдневна превантивна акция за осигуряване на пътната безопасност под наслов „Пешеходци“ са проверени 2629 МПС и 2776 граждани. За констатираните нарушения са съставени 241 акта и са наложени 943 глоби с фиш.

През февруари в рамките на превантивната полицейска акция „Пешеходци“ в област Търговище бяха установени 67 нарушения на пешеходци и 721 нарушения на скоростните режими от водачи на моторни превозни средства.