понеделник, 22 юли, 2024 година.

20 години затвор постанови състав на Окръжния съд в Кюстендил за 22-годишния Християн Г., който през април миналата година жестоко преби и ограби 56-годишна жена в центъра на Бобов дол.

Грабежът е бил придружен с опит за убийство, пише в съдебното решение, което подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Пребиха и ограбиха 56-годишна жена в центъра на Бобов дол

В Бобов дол искат справедлива присъда за побоя над тяхната 55-годишна съгражданка

Случаят, който потресе целия град, е от 28 април 2023 г. – на пешеходна пътека (алея) в местността „Свети Спас“ жената, която е служителка на затвора в Бобов дол, е причакана, удряна с твърд предмет, душена, направен е и опит да бъде убита.

Взета ѝ е чантата, в която имало документи, 30 лева пари и ключове. Нападнатата жена едва оцеля, преминала през няколко курса на лечение в болниците в Дупница и в столицата.

Осъждан арестант e признал за побоя и грабежа над жена в центъра на Бобов дол
Жената, която беше пребита и ограбена в Бобов дол, е транспортирана в „Пирогов“

В Бобов дол се коментира, че спряла да излиза, никой не я е виждал скоро. Подсъдимият, който е рецидивист, е осъждан и преди това за нанасяне на средна телесна повреда.

Той трябва да заплати на гражданската ищца 200 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 28.04.2023 г. до окончателното изплащане на сумата, пише в съдебното решение. Както и да плати и разноските по делото в размер на 4 643 лева.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал напълно вината си.