понеделник, 15 април, 2024 година.

За извършено домашно насилие е задържан и 28-годишен мъж нападнал родителите си

Районен съд – Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, обвинен за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Случаят е от 29 март, когато 36-годишният задържан е нанесъл удар с нож в крака на пострадалата, с която са живеели на семейни начала в старозагорското село Хан Аспарухово.

Съдът е счел, че е налице обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдебният състав намери, че тежестта на престъплението, характерът и начинът му на извършването дават основание да се приеме, че извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност и това предполага опасността да извърши друго престъпление за реална.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в 3-дневен срок.

При друг случай на домашно насилие Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нанасяне на телесни повреди и закана с убийство на своите родители.

Случаят е от 1 април в Казанлък. 28-годишният Б.Х. е нанесъл удари на майка си и баща си – 56-годишна жена и 59-годишен мъж. Той се заканил с убийство на баща си. Родителите са станали обект на насилие от сина си след семеен конфликт.

Наблюдаващият прокурор е предявил обвинение спрямо Б.Х, и предварително задържане за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.