неделя, 21 юли, 2024 година.

Колективните ни органи ще обсъдят ситуацията и ще излязат с решение, каза Явор Божанков за действията на ПП-ДБ относно втория мандат

ПП-ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с момчето, пребито от охранител, който се оказа полицейски служител, след изслушването по темата в пленарна зала.

Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от вътрешния министър

„Искаме оставката на Калин Стоянов“, заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.

От ПП-ДБ ще отправят мотивирано искане до президента Радев, за да може Стоянов да бъде освободен, а поводът:

„Помним бруталния случай на плаж „Градина”, когато две момчета бяха пребити от охранител, който впоследствие се оказа полицейски служител.

Депутатите изслушват вътрешния министър за побоя над момче на к-г „Градина“

След изслушването на вътрешния министър искането ни за оставка се затвърди. Стоянов не може да се справи с проблемите в МВР, той не успя да отговори защо извършителите не са задържани на място и какви мерки ще предприеме“, коментира Божанков.

Той подчерта, че все още няма решение как ще действат с втория мандат, след като стана ясно, че те ще го вземат.

Казус за втория мандат: ПГ на ДПС става четвърта политическа сила след ПП-ДБ и „Възраждане“

Нашите колективни органи ще обсъдят много внимателно и отговорно ситуацията и ще излязат с решение. Това коментира депутатът Явор Божанков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод това, че ПП-ДБ трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство, след като парламентарната група на ДПС изключи 17 депутати.

„Очевидно ситуацията е много динамична, тя все още не е обсъдена в колективните органи, дори и в парламентарната ни група. Когато вземем решение, веднага ще бъде съобщено“, каза Божанков.

Според него няма опасност и ПП-ДБ да се разцепи.