неделя, 21 юли, 2024 година.

С постановление от днес 50-годишният мъж от с. Голямо Враново, с инициали Н. А., е привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа. Това съобщиха от прокуратурата в Русе.

Причината са откритите 27 килограма марихуана в имота, в който живее задържаният. От Обвинението в крайдунавския град уточниха, че ще поискат постоянна мярка „Задържане под стража“ след изтичането на 72-часовия му арест.

БТА припомня, че криминално проявеният мъж е задържан вчера след взаимодействие на служители на МВР от Русе и Шумен. Скрити в кучешка колиба в имота, който той обитава в Голямо Враново, са открити общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана. По предварителни данни иззетото количество е на стойност за около 548 000 лева.

Започналото разследване е под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Изясняват се и важни обстоятелства, свързани с начина на придобиване на наркотиците от 50-годишния мъж и финансиране на престъпната му дейност, уточниха от Обвинението в крайдунавския град.